Persoonlijk contact, ja graag!

Toen in maart voor iedereen in ons land strenge maatregelen werden afgekondigd hebben we vanzelfsprekend meteen maatregelen getroffen. Een kleine groep bleef op kantoor en de rest van de collega’s ging thuis achter de laptop werken. Gelukkig konden we snel schakelen en werd er na een paar dagen al advies gegeven via de webcam. Natuurlijk was dat even wennen. We zijn gewend aan persoonlijk contact en dan is de afstand tussen ons en de klant gevoelsmatig ineens een stuk groter. Bovendien is het juist het persoonlijke contact met onze klanten wat ons werk zo leuk maakt. In de afgelopen tijd zijn er heel wat gesprekken via Zoom en Teams gevoerd. Ik ben trots hoe mijn collega’s deze manier van adviseren snel onder de knie hebben gekregen en er bovendien hun eigen draai aan konden geven. 

Ondanks dat het werk op deze manier gewoon verder kon gaan vond ik het allemaal maar stil op kantoor. Natuurlijk had ik eigenlijk niets te zeuren want het werk ging door en doordat er volop beweging op de woningmarkt is zitten we goed in het werk. Toch miste ik de dynamiek die er normaal aan de Plantageweg 36 heerst. Naast dat er bijna niemand bij ons op kantoor kwam was het bijvoorbeeld ook stil als het om schades ging. Normaal gebeurt er iedere dag wel iets, maar nu bleef het rustig. Dat was gewoon vreemd.  

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en werken we met de nodige voorzorgsmaatregelen weer allemaal op kantoor. Doordat er voldoende ruimte is kunnen we klanten op een veilige manier ontvangen. Als klanten liever via de webcam geholpen willen worden doen we dat natuurlijk ook graag. Zo hebben we het beste van twee werelden kunnen combineren. En ik? Zo blij als een kind dat er weer dagelijks mensen in en uitlopen en je, zij het op gepaste afstand, gewoon weer een praatje kunt maken. Persoonlijk contact, ja graag!

Terug naar overzicht