Ik wil met een glimlach in de auto zitten, iedere keer weer!

“Een auto is voor mij niet alleen een vervoermiddel, het is veel meer dan dat.”

Auto's zijn voor mij hobby en vrijheid. Speciale auto's met karakter kan ik enorm waarderen. Het merk en type auto zegt ook veel over de eigenaar. Bij mij gaan uitstraling en rijeigenschappen vóór praktische zaken, prijs of eventueel bijtelling. Ik wil met een glimlach in de auto zitten, iedere keer weer.

Mooiste auto? Voor mij is een auto niet alleen een vervoersmiddel, het is veel meer dan dat. De allermooiste auto ooit? Dat is een lastige keuze. Onder de meest bekende auto's vind ik een Lamborghini Miura echt dé auto. Wat verder terug in de tijd vind ik auto's van Cisitalia, Siata en Osca mooi. Eigenlijk van alle Italiaanse carrosseriebouwers uit de jaren '40, '50 en '60. In de tijd dat ontwerp nog leidend was voor de vorm van een auto. Gek genoeg heb ik nog nooit een Italiaanse auto gehad. Ik neig toch altijd weer naar Duits en Engels, vanwege de rijeigenschappen, maar het moet er een keer van komen. Een 50 jaar oude Lancia staat nog op mijn verlanglijst.

Schade? Ik heb privé gelukkig nooit schade gereden. Met mijn auto van de zaak ben ik wel eens aangereden voor een stoplicht of trof ik een parkeerschade aan bij aankomst.

Hoe dat voelt? Ik was zelfs mijn leaseauto's altijd met de hand om geen krassen te krijgen en parkeer alleen in lengterichting zodat ik geen parkeerdeuken kan krijgen, zegt dat genoeg?